Om projektet

Bakgrund

Jag har valt att göra en slags förstudie om att starta ett filmföretag. Jag ska göra allt som krävs för att starta företaget på riktigt men inte starta det, alltså inte sälja min produkt på riktigt. Min affärsidé är att erbjuda kunden sig och sin häst på film, antingen från tävlingen eller på hemmaplan för inför t.ex. försäljning. Gör även andra filmer allt efter kundens önskemål. Det som är fördelen med att bli filmad när man rider är att man noggrant kan se och analysera sin ridning. Att gör en analys är ett bra sätt att utveckla sin ridning. Om man har ridit stilbedömning kan man jämföra med protokollet man fått från domaren och då lättare förstå och hitta sina problem. Man får även ett väldigt bra minne från tävlingen som man kan titta tillbaka på efter flera år och se hur man utvecklats under tiden. Det finns många hästfotografer i länet som kan erbjuda fina minnen i form av stillbilder, men jag kan erbjuda en rörlig film med hög kvalité.

Jag har valt att göra detta projekt då jag alltid har velat bli hästfotograf, men aldrig lyckats komma upp till den skicklighetsnivå som krävs för att lyckas konkurrera med andra hästfotografer. Om jag då istället filmar equipage och får jag troligtvis större intresse då det inte finns liknande tjänster i Östergötland.

Mål

Målet för mitt projekt är att det ska hjälpa mig att förstå hur man startar och driver ett eget företag. Projektet ger mig även en stadig grund om jag i framtiden vill starta ett eget företag. Projektet ska vara så utvecklat att jag i princip ska kunna starta filmföretaget direkt efter projektens slut. Genom detta projekt kan jag kartlägga om förutsättningar finns för att starta och driva företaget.

Välkommen

Välkommen till www.hastfilm.n.nu.

Nyhetsbrev

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.